01 02 03 04 06

Manager Sandip Chatterjee is hiermee vorig jaar (april 2017) gestart. Met licentie van de overheid is dit de “Avilash Academy” gaan heten. Avilash is de naam van de stichting, die dit alles aanstuurt.

De Academy is gestart met 18 jongens (allemaal van straatarme ouders) uit de regio (16 inwonend op de campus en 2 uit het dorp Malandighi zélf). Vanaf dit jaar 2018 bestaat de helft van groep 1 ook uit meisjes. Deze kinderen gaan niet meer naar de plaatselijke school in Malandighi en doen alleen aan landelijke examens mee.

De reden om zelf een volledig onderwijsproject te starten is het slechte kwaliteitsonderwijs op de staatsscholen. Vandaar dit onderwijsprogramma, dat “Residential Education Enhancement Programme” heet. Het is de bedoeling, dat in de nabije toekomst alle kinderen, die op de campus verblijven hier ook hun schoolopleiding volgen.

Toen Hans Brinkman en Pieter de Nijs in december 2017 een weekje op de campus verbleven hebben we deze 18 jongens uit groep 1 even gevolgd. Intelligente jongens, zeer enthousiast en ondernemend en hun Engels was verbluffend goed. Dit project oogt veelbelovend. Toen wij er waren, was men ook aan het werk met een eerste verdieping op een reeds bestaand gebouwtje op de campus en het is de bedoeling, dat er nóg een verdieping bijkomt. Op de campus verblijven 4 leerkrachten en één van hen helpt ook de kinderen ’s avonds met bij- en studieles.

De kosten van dit onderwijsproject bedragen jaarlijks 4 leerkrachten (6.400 euro), 1 assistente (begeleidster/oppasser), die de kinderen “aunty” noemen (800 euro), indeling klaslokaal (3.000 euro) en een computerlokaal (3.300) euro. De kosten voor schooluniformpjes, boeken en ander leermateriaal worden al gedekt door het bestaande budget. Wij hopen, naast onze jaarlijkse bijdrage voor het bestaande budget, ook nog sponsors te vinden voor dit heel goed onderbouwde project, want van de regering in India valt weinig staatssubsidie te verwachten.

Als u dit project op enigerlei wijze wilt sponsoren, wilt u dan ook bij uw storting “Avilash Academy” vermelden? Elke gift is welkom!

Met hartelijke groeten van uw voorzitter Pieter de Nijs (april 2018).

Copyright © 2023. All Rights Reserved.