01 02 03 04 06

 

Beste mensen,

 

Zoals U weet, is manager Sandip Chatterjee vorig jaar op de campus van Malandighi met goedkeuring van de overheid zelf een schooltje gestart met eigen leerkrachten en individueel onderwijs voor kinderen van straatarme ouders, die op de campus verblijven. Deze kinderen gaan niet meer naar de staatsschool, maar doen elke jaar staatsexamen en gaan naar het volgend leerjaar.

 

Vorig en begin dit jaar zijn 2 verdiepingen bijgebouwd op het oorspronkelijk gebouwtje: 2 ruime klaslokalen, een computerlokaal, een flinke hal en 2 toiletruimtes. Alles schilderen kan nog niet wegens gebrek aan fondsen.

De kinderen, die vorig jaar gestart zijn in leerjaar 1 zijn toegelaten in het tweede leerjaar, zij zijn uitstekend op dreef. Begin dit jaar zijn er 5 nieuwe jongens en 5 meisjes bijgekomen, die nu het eerste leerjaar doorlopen.

 

In december 2018 komen er weer 30 nieuwe kinderen bij, mits het budget dit toelaat. Zij zijn al geselecteerd en komen uit de armste sociaaleconomische achtergrond. In het computerlokaal op de 2e verdieping zijn 6 oude computers gerepareerd en er worden nog 4 nieuwe computers aangeschaft.

 

Voor de volgende onderwijssessie 2019 heeft manager Sandip nog 2 getrainde leraren nodig voor de in totaal 60 leerlingen, die dan fulltime in het leerproces zullen zijn opgenomen.

 

Het moge duidelijk zijn, dat dit project zonder ons en de goede sponsors uit Nederland gedoemd zal zijn te mislukken. Immers, de Deense sponsors zitten aan hun limiet met het sponsoren van alle kinderen in de campus voor een vast bedrag. Wij hopen, dat onze sponsors ook een bijdrage kunnen leveren voor dit uitstekend onderwijsproject.

 

Wij hopen op uw steun.

Namens het bestuur, Pieter de Nijs.

 

 

 

 

Copyright © 2023. All Rights Reserved.