01 02 03 04 06

Met de hartelijke groeten van manager Sandip Chatterjee (15 juli-2023).De zomer in India begint altijd in april en dan stijgt de temperatuur al snel naar 35 graden. Dit jaar heeft India te maken met de ene hittegolf na de andere en snakt men naar de moessontijd, die hevige regens brengt en afkoelt. Een waar feest, als je 3 maanden op die moesson zit te wachten, die normaal gesproken half juni begint. Dat is dit jaar ook niet het geval, en volgens de laatste berichten (15 juli jl) staat dit nu over enkele dagen te gebeuren, een maand te laat.Temperaturen op dit moment boven de 40 graden, de hitte is onverdraaglijk, het is in Malandighi nog heter dan in Rajasthan (woestijngebied). Volgens manager Sandip kunnen de kinderen in de campus deze temperatuur nog wel aan. De oudere mensen niet.

Het schooltje op de campus van Malandighi, de Avilash Academy (AA) heeft op dit moment 9 klasjes. Twintig leerlingen per klasje zou volgens Sandip ideaal zijn, maar dit kunnen zij financieel nog niet behappen. In klassen van de regeringsschool om de hoek zitten vaak 100 leerlingen, dat is funest voor niveau en kwaliteit. In de duurste privéscholen in India zitten minimaal 35 leerlingen. De meeste ouders van de kinderen uit het dorp, die ook naar het AA-schooltje gaan zijn beter gesitueerden en verdienen minimaal 560 euro per maand. Daarom moeten ze nu 15 euro per maand betalen en de kinderen krijgen daarvoor ook studieles, muziek, dans, karate, computerles en kunst.

Kwaliteitsleerkrachten kosten ieder 250 euro per maand, eten en accommodatie inbegrepen. Om 9 fulltime leerkrachten te bekostigen en ook onderdak en eten is 2500 euro per maand nodig. Dit budget heeft deorganisatie Avilash niet.

Nu bezoeken 52 dagscholieren uit het dorp het AA-schooltje. Dit schooljaar volgen 98 kinderen het AA-onderwijs: 46 inwonende kinderen van de campus (27 jongens, 19 meisjes) en de 52
dagscholieren ( 31 jongens, 21 meisjes).

Er zijn nu 112 kinderen, die vast in de campus verblijven (residentieel).

Binnenkort loop dat aantal terug naar 96 kinderen, want 16 kinderen gaan hun opleiding elders voortzetten met de support van Avilash. Na het behalen van hun eindexamen (10/12 standaard), een soort eindexamen middelbare school.

De kinderen uit de campus, die niet naar het AA-schooltje gaan volgen het onderwijs op de regeringsschool in het dorp.

Dit jaar bestaat de campus in Malandighi 10 jaar. Er is veel onderhoud nodig.

Op het jongenshostel is een tweede verdieping bijgebouwd. Boven de eetzaal zijn ook 4 grote kamers bijgekomen. Alle gebouwen zijn opnieuw geverfd. Men is nu nog bezig aan het verven van het kantoorgebouw annex gasthuis.

Er zijn ook diverse dagstudenten uit de regio, die in de benedenverdieping van het jongenshostel overnachten.


Tot zover de laatste informatie over de campus.


Met de hartelijke groeten van manager Sandip Chatterjee (15 juli-2023).

Copyright © 2023. All Rights Reserved.